Otvoren 19. Festival scenskih umjetnosti Bihaćko ljeto 2017
29. jun 2017. godine

Festival scenskih umjetnosti „Bihaćko ljeto“ počeo je sinoć performansom Livanjskih mažotretkinja i Trio-cirkus tetra iz Zagreba na Gradskom trgu u Bihaću, a nastavljen, zbog vremenskih neprilika, u Kulturnom centru, koncertom etno-orkestra „Ezerki i sedum osmina“, također iz Zagreba.
U 11 festivalskih dana 19. Bihaćkog ljeta bit će prikazano 10 predstava, a predviđene su i dvije kino-projekcije, dvije izložbe, kao i brojni drugi prateći sadržaji. Gostuju kazališta iz Sarajeva, Zenice, Banja Luke i Zagreba.Festival scneskih umjetnosti u gradu na Uni službeno je otvorenim proglasio gradonačelnik Bihaća  Šuhret Fazlić.

„Uprkos kiši, vjetru, nevremenu, uprkos onima koji nemaju osjećaj za ovo što se dešava za vrijeme ljeta u Bihaću, uprkos možda ponekad i besparici, evo mi uspijevamo već 19 godina da se to organizuje i ja opet želim da se zahvalim sadašnjim kulturnim radnicima, umjetnicima koji to rade, koji to dobro organizuju jer sam siguran kada bi to bilo prepušteno nama poltičarima da bi to možda i drugačije izgledalo“, ističe gradonačelnik.


Alen Zulić, direktor Kulturnog centra Bihać zahvalio je svim sponzorima i partnerima manifestacije "Bihaćko ljeto" 2017 na suradnji i nesebičnoj podršci. On se posebno zahvalio na podršci Gradskoj upravi Bihać, kompaniji Central Osiguranje , te pokroviteljima Festivala  Federalnom ministarstvu kulture i sporta, Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK-a, te Uredu specijalnog predstavnika EU u BiH ( EUSR).


Nazad
© Opcina Bihac 2013