Gradonačelnik Fazlić učestvuje na Globalnom Samitu Mreže Snažnih Gradova u Danskoj
15. maj 2017. godine
Na poziv Međunarodne Grad/Okrug Menadžment Asocijacije (ICMA) i projekta “Izgradnja stručnosti općinskih vlasti na zapadnom Balkanu u borbi protiv nasilnog ekstremizma” i Instituta za strateški dijalog (ISD), bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić učestvovati će od 17. do 19. maja  2017. godine na „Globalnom Samitu Mreže Snažnih Gradova“ koji će održati u gradu Arhusu u Danskoj.

Ovogodišnji program samita „Izgradnja stava prema radikalizaciji i nasilnom ekstremizmu II“  posvećen je ulozi gradova u prevenciji nasilnog ekstremizma, ranoj prevenciji u školama i u porodicama, prevenciji polarizacije, radu s izbjeglicama, radu s desničarskim ekstremističkim grupama, mentorskim programima posvećenim prevenciji radikalizacije i nasilnog ekstremizma.

Učešće predstavnika grada Bihaća na samitu u Danskoj rezultat je pristupanja grada Bihaća u projekt “Izgradnja stručnosti gradskih  vlasti na zapadnom Balkanu u borbi protiv nasilnog ekstremizma” koji traje od novembra 2016. do  septembra 2017. godine i realizira se  našoj zemlji, Albaniji, Kosovu, Makedoniji, Crnoj Gori i Srbiji.


Nazad
© Opcina Bihac 2013