Grad Bihać podržao otvaranje uredovnih dana Ureda ombudsmena za ljudska prava BiH u Bihaću
16. mart 2017. godine
Gradska uprava Bihaća dati će podršku za skoro otvaranje uredovnih dana Ureda ombudsmena za ljudska prava BiH u gradu Bihaću . Istaknuto je ovo na današnjem susretu bihaćkog gradonačelnika Šuhreta Fazlića  sa Ombudsmenima za ljudska prava BiH Jasminkom Džumhur i Ljubinkom Mitrovićem, te predstavnicima OSCE-a predvođenih Martinom Bianchiem, šefom Kancelarije OSCE-a u Drvaru.

Ističući da je za grad Bihać od izuzetne važnosti otvaranje uredovnih dana Ureda ombudsmena za ljudska pravaBiH, bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić kazao je da će dolazak predstavnika Ureda značiti jačanje pravnog sistema, odnosno ubrzano rješavanje i uklanjanje nedostataka koji su doveli do povreda ljudskih prava građana Bihaća , odnosno Unsko-sanskog kantona .

“Grad Bihać je poznat kao otvoren grad i grad koji vodi računa o poštivanju ljudskih prava i sasvim sigurno je da će uredovni dani dodatno poboljšati i zaštiti ljudska prava svakog građanina, a posebno onog kojem su ista prava povrijeđena. Stoga ćemo osigurati prostorije za rad službenika Ureda iz Banja Luke i biti podrška u nastojanjima da se nivo ljudskih prava zaštiti od institucija pravne države “-kazao je gradonačelnik Fazlić.

Zahvalivši se gradonačelniku Fazliću na podršci i spremnosti da pomogne otvaranje uredovnih dana , ombudsmeni Džumhur i Mitrović istakli su da je plan organiziranje uredovnih dana dva puta mjesečno u gradu Bihaću, čime bi se omogućilo građanima Bihaća i ostalih općina USK-a lakša komunikacija i savjetovanje sa službenicima Ureda ombudsmena za ljudska prava BiH.  Nazad
© Opcina Bihac 2013