Zašto mladi odlaze iz Bosne i Hercegovine?
14. mart 2017. godine

Slušanjem drugih i otvorenošću prema drugima smanjujemo predrasude i bolje razumijemo mišljenja i iskustva drugih, što je polazište za izgradnju povjerenja i trajnog mira. To je upravo tema i svrha „Naših razgovora“- „Zašto mladi odlaze iz Bosne  i Hercegovine?“ koji će se održati 16.marta u 11:00 sati u Salonu za vjenčanja gradske  uprave Bihać.

„Naši razgovori“ se organiziraju u okviru projekta PRO-Budućnost (Povjerenje, Razumijevanje, Odgovornost za Budućnost) Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira Catholic Relief Services u suradnji sa Fondacijom Mozaik, Caritasom BiH, Forumom građana Tuzle, Helsinškim parlamentom građana Banja Luka i Međureligijskim vijećem u BiH.

Na „Razgovoru“ će sudjelovati građani i građanke, predstavnici/ce lokalnih vlasti, civilnog društva, medija, vjerskih zajednica, itd. iz grada Bihać.  Moderatori „Razgovora“ će biti Vehid Šehić iz Foruma građana Tuzla (partner u okviru projekta PRO-Budućnost), a uvodne riječi će dati prof. dr. Miodrag Živanović, Filozofski fakultet, Univerzitet Banja Luka.


Nazad
© Opcina Bihac 2013