Zamjenik Visokog predstavnika u BiH posjetio Gradsku upravu Bihaća
13. jun 2017. godine
Šuhret Fazlić, gradonačelnik Bihaća zajedno sa Davorom Župom, predsjedavajućim GV Bihać, ugostio je danas  Bruce G. Bartona, prvog zamjenika Visokog predstavnika u BiH. Svoju prvu posjetu gradu Bihaću, zamjenik Visokog predstavnika iskoristio je za upoznavanje sa aktuelnom političkom situacijom, planovima gradske administracije u ovoj godini, te razvojnim mogućnostima Bihaća kao administrativnog centra Unsko-sanskog kantona.

Zahvalivši se predstavnicima OHR-a na dolasku i podršci koju daju gradu Bihaću i lokalnoj administraciji u borbi za smanjenje javne potrošnje i borbi protiv korupcije, gradonačelnik Fazlić kazao je da je sa zamjenikom Visokog predstavnika razgovarao o značaju izgradnje aerodrome u Bihaću, poboljšanju turističke promocije i NP Una, te konstantnoj reformi javne uprave s ciljem efikasnijeg i bržeg rada.

“Razgovarali smo i o položaju grada Bihaća unutar Kantona i Federacije BiH i tu očekujemo izmjene određenih zakonskih propisa koji bi poboljšali status Bihaća pogotovo u oblasti raspodjele javnih prihoda. Gradska uprava ima podršku u aktivnostima koje smo započeli sa mojim dolaskom na funkciju gradonačelnika i ovo je dobar put od kojeg nećemo odustati dok ne uspostavimo efikasniju i produktivniju javnu upravu kao servis svim građanima Bihaća”- kazao je gradonačelnik Fazlić.

Istaknuvši zadovoljstvo današnjom posjetom gradu Bihaću , zamjenik Visokog predstavnika Barton istakao je da je na sastanku upoznat sa aktivnostima gradonačelnika Fazlića koje se odnose na uštede i novu sistematizaciju u gradskoj upravi.

“Ono što smo tokom sastanka konstatirali jeste neophodnost infrastrukturnih ulaganja u putnu komunikaciju s ciljem razvoja turizma i nadamo se da će do toga uskoro i doći. Ono što smo danas saznali od predstavnika gradske uprave raduje nas i pratiti ćemo i dalje aktivnosti gradske uprave i gradonačelnika na promociji prirodnih ljepota i potencijala ovog dijela BiH “- kazao je Barton.


Nazad
Potražite nas na Facebook-u

August 2017
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
REGISTAR
ADMINISTRATIVNIH POSTUPAKA
e-Mail PROVJERA
STATUSA PREDMETA
SMS PROVJERA
STATUSA PREDMETA

Virtuelna šetnja kroz Bihać
Turistička zajednica USK
© Opcina Bihac 2013