Organizacija RVI Bihać obilježila 24. godišnjicu osnivanja
9. jun 2017. godine
Zajedničkim prijemom predstavnika Grada Bihaća, boračkih organizacija i pripadnika Oružanih snaga BiH, te polaganjem cvijeća na gradskom mezarju Humci i mezar dr. Irfana Ljubijankića, ministra vanjskih poslova u Vladi R BiH, čelni ljudi Organizacije RVI Bihać obilježili su danas 24. godišnjicu osnivanja organizacije i desetu godišnjicu manifestacije “10.  juni - Dan RVI  grada Bihaća”.

Džafer Alibegović, predsjednik ORVI Bihaća na današnjem prijemu upoznao goste sa aktivnostim koje ovo boračko udruženje realizira tokom kalendarske godine,  sa posebnim akcentom na pomoć i podršku ratnim vojnim invalidima u stambenom zbrinjavanju.

“Iza nas su 24. godine kontinuiranog rada za bolji status invalidske populacije i to je danas vidljivo kroz realizaciju velikog broja projekata koji su poboljšali status RVI i mi danas možemo istaći da vodimo brigu za 1.401 pripadnika RVI  koji čine 35 posto ukupne populacije RVI u USK-a. Naravno u našem radu susrećemo se sa određenim problemima i oni se prije svega odnose u reviziji invaliditeta, primjeni Zakona o dopunskim pravima boraca  i općenito socijalnim statusom invalida u društvu“ “- kazao je Alibegović.

Čestitavši rukovodstvu ORVI Bihać na kvalitetnom radu i socijalnom zbrinjavanju ratnih vojnih invalida sa područja grada Bihaća, gradonačelnik Fazlić kazao je ORVI Bihać jedna je od najbolje organiziranih boračkih organizacija na području grada, koja kroz razne projekte , među kojima se izdvaja revolving fond, rješava veliki broj problema s kojim se susreću ratni vojni invalidi.

“Upoznao sam se sa radom Organizacije RVI Bihać mnogo ranije i kada je u pitanju gradska uprava, mi ćemo vidjeti da slijedeće godine, shodno našim financijskim mogućnostima, uključimo se u revolving fond za pomoć RVI , jer je riječ o dobrom projektu koji iz godine u godinu pokazuje konkretne rezultate, a oni su zapravo rješavanje statusa ratnih vojnih invalida“ – kazao je gradonačelnik Fazlić.


Nazad
Potražite nas na Facebook-u

August 2017
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
REGISTAR
ADMINISTRATIVNIH POSTUPAKA
e-Mail PROVJERA
STATUSA PREDMETA
SMS PROVJERA
STATUSA PREDMETA

Virtuelna šetnja kroz Bihać
Turistička zajednica USK
© Opcina Bihac 2013