Gradonačelnici Bihaća i Sežane opredijeljeni za nastavak saradnje
6. jun 2017. godine
Gradovi Bihać i Sežana nastaviti će i u narednom periodu saradnju u oblasti prekogranične saradnje budući da obje lokalne zajednice imaju pozitivna iskustva u realizaciji projekata koje podržava Evropska Unija. Ovo je istaknuto na današnjem susretu bihaćkog gradonačelnika Šuhreta Fazlića sa kolegom iz Sežane, gradonačelnikom Davorinom Trenčonom.

Sastanak sa gradonačelnikom Fazlićem i saradnicima, predstavnici Općine Sežane iskoristili su da predstave privredne i turističke potencijale Sežane, sa posebnim akcentom na saradnju sa lokalnim zajednicama poput Bihaća.

“Grad Bihać ima prijateljske odnose sa gradovima Novo Mesto, Ljubljana i Sežana i ono što želimo jeste da naše prijateljske odnose iskoristimo za konkretne projekte prekogranične saradnje. Općina Sežana do sada je realizirala preko 20 miliona eura projekata i sasvim sigurno je da možemo mnogo naučiti i biti dobar partner u projektima kao što je jedan akutelni i odnosi se na obradu kamena”- kazao je gradonačelnik Fazlić.

 Zahvalivši se na dočeku, gradonačelnik Trenčon istakao je da će Sežana i Bihać u narednom periodu započeti konkretne dogovore u oblasti turizma i prekogranične saradnje, posebno zbog činjenice, dodaje Trenčon, da su oba grada na dobrom geostrateškom položaju i žele tu poziciju iskoristiti za privredni razvoj.

Nazad
Potražite nas na Facebook-u

August 2017
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
REGISTAR
ADMINISTRATIVNIH POSTUPAKA
e-Mail PROVJERA
STATUSA PREDMETA
SMS PROVJERA
STATUSA PREDMETA

Virtuelna šetnja kroz Bihać
Turistička zajednica USK
© Opcina Bihac 2013