Počela radionica „Bihaćka regija - pravac razvoja incoming turizma“
24. maj 2017. godine
Na lokalitetu Japodskih otoka u Račiću kod Bihaća sa radom je počela  radionica pod nazivom „Bihaćka regija - pravac razvoja incoming turizma“. Ovaj događaj se organizira u okviru projekta MarketMakers podržanog od Vlade Švicarske, a koji provodi konzorcij Helvetas Swiss Intercooperation i Kolektiv, Posao.ba i turistički klaster Una.

Prema riječima Armina Amidžića, predsjednika UO Turističkog klastera Una, na današnjoj radionici razgovarati će se o izazovima i perspektivama
razvoja incoming turizma u Bihaću i okolini, sa akcentom na iskustva koja su stekli institucije i osobe iz oblasti turizma sa područja Hercegovine.

„Jedan od ciljeva zbog kojeg je osnovan klaster jeste uvezivanje svih pružalaca usluga u oblasti turizma. Turizam se do sada razvijao stihijski i želimo ovoj grani privrede dati veću važnost u lokalnoj zajednici i inostranstvu. Zbog toga su i ovakve radionice od velikog značaja za sve turističke radnike u našem gradu „- kazao je Amidžić.

Podršku današnjoj radionici dala je i gradska uprava Bihaća, a obraćajući se prisutnima, Davor Župa, predsjedavajući GV Bihać, kazao je da je formiranje Klastera za turizam jedna dobra i korisna ideja, koja je, ističe Župa, povezala ljude sa istim zajedničkim ciljem i interesom, a to je razvoj turizma.

“Gradu Bihaću razvoj turizma je izuzetno bitan i važan i stoga smo podržali osnivanje Klastera za turizam Una kao dobre polazne tačke koja će pokrenuti stvari. Današnja radionica govori da je Klaster napravio prvi korak i već opravdao svoje formiranje “ - istakao je predsjedavajući Župa.

Nazad
Potražite nas na Facebook-u

August 2017
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
REGISTAR
ADMINISTRATIVNIH POSTUPAKA
e-Mail PROVJERA
STATUSA PREDMETA
SMS PROVJERA
STATUSA PREDMETA

Virtuelna šetnja kroz Bihać
Turistička zajednica USK
© Opcina Bihac 2013