Sastanak predstavnika gradske uprave i NP Una
22. maj 2017. godine
Predstavnici gradske uprave Bihać predvođeni Nijazom Lipovačom, načelnikom Službe za upravljanje lokalnim razvojem, Almom Osmičević, načelnicom Službe za urbanističko planiranje i građenje pri gradskoj upravi Bihać, te Edinom Osmanović, direktoricom Zavoda za prostorno uređenje Bihać i Adnanom Alagićem, predstavnikom JP „Vodovod“, održali su radni sastanak sa Amarildom Mulićem, direktorom NP Una.

Na sastanku se razgovaralo o poboljšanju suradnje grada Bihaća i NP Una, te poduzimanja zajedničkih aktivnosti na pripremi daljnjih planova na poboljšanju i izgradnji infrastrukture, sa akcentom na sistem vodosnabdijevanja i pristupne ceste Štrbačkom buku. Na sastanku se razgovaralo o trenutnim uslovima, stanju i eventualnim mogućnostima sanacije ceste na dionici Gorjevac – Doljani- Štrbački buk, te mogućnostima da grad Bihać i NP Una  zajednički finansiraju pripremu i izradu projektne dokumentacije koja bi obuhvatala ovu dionicu i dalje cestu Štrbački buk - Orašac.

Učesnici sastanka dogovorili su se da će JU „Zavod za prostorno uređenje“ Bihać pripremiti i idejno rješenje za izgradnju ceste na istom pravcu, kako bi se uradio projekat i za cestu, te istovremeno riješio problem snabdijevanja vodom tih naselja, te poboljšanog pristupa vlasnicima imanja, poslovnih objekata i turista jezgru NP Una , Štrbačkom buku.

Završetkom projekta u 2017. godini otvaraju se mogućnosti u 2018. godini za pristup fondovima za projekte prekogranične suradnje, predpristupne EU fondove i aplikaciju na javne pozive viših nivoa vlasti u cilju dobijanja sredstava za izgradnju ceste, istaknuto je na sastanku.
Nakon sastanka, delegacija gradske uprave obišla je područje NP Una, tačnije trasu za izgradnju vodovodne mreže  Orašac- Ćelije - Štrbački buk.Nazad
Potražite nas na Facebook-u

August 2017
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
REGISTAR
ADMINISTRATIVNIH POSTUPAKA
e-Mail PROVJERA
STATUSA PREDMETA
SMS PROVJERA
STATUSA PREDMETA

Virtuelna šetnja kroz Bihać
Turistička zajednica USK
© Opcina Bihac 2013