Usvojena Odluka o sklapanju Sporazuma o uspostavljanju trajne saradnje između Bihaća i Gospića
8. maj 2017. godine
Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Bihać, vijećnici su, između ostalog, usvojili i Odluku o sklapanju Sporazuma o uspostavljanju trajne saradnje između grada Bihaća i grada Gospića iz susjedne Republike Hrvatske.

Kako je istakao Nijaz Lipovača, načelnik Službe za upravljanje lokalnim razvojem, na osnovu ranije iskazanih obostranih interesa grada Gospića i grada Bihaća i uzajamnih radnih posjeta, upućena je inicijativa za uspostavljanjem saradnje i prijateljskih odnosa što je u konačnici rezultiralo donošenjem Odluke o potpisivanju Povelje o prijateljstvu i suradnji Grada Gospića (Republika Hrvatska) i Grada Bihaća (Bosna i Hercegovina) na sjednici Gradskog vijeća grada Gospića 15.marta ove godine.

„Polazeći od činjenice da su područje Krajine i Like svojim položajem i istorijom upućeni na međusobnu saradnju, da je grad Bihać kao sjedište Unsko-sanskog kantona u mnogim segmentima svakodnevnog života povezan sa susjednim općinama Ličko-senjske županije,  ukazala se potreba za zajedničkim očuvanjem, unapređenjem i poboljšanjem već dostignutog dosadašnjeg nivoa saradnje i razvijanju institucionalnih okvira kojima će se u budućnosti poboljšati sveukupna saradnja. S obzirom da grad Bihać i grad Gospić mogu i trebaju sarađivati i razvijati dobre odnose saradnje na polju turizma (dva Nacionalna parka), kulture i kulturnog naslijeđa, privrede, obrazovanja i drugih oblasti kao i da mogu imati učešće u zajedničkim aplikacijama za kandidiranje projekata iz fondova EU, smatramo opravdanim sklapanje Sporazuma o uspostavljanju trajne saradnje s gradom Gospić“-kazao je Lipovača.  

Usvojenom Odlukom, bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić ovlašten je da u ime grada Bihaća sklopi Sporazum sa gospićkim gradonačelnikom Petrom Krmpotićem. Kako je istaknuto, glavni cilj Sporazuma biti će uspostavljanje prijateljskih odnosa i saradnje u oblastima  privrede, turizma, kulture, obrazovanja, te  učešća u zajedničkim aplikacijama za kandidiranje projekata iz fondova EU.Nazad
Potražite nas na Facebook-u

August 2017
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
REGISTAR
ADMINISTRATIVNIH POSTUPAKA
e-Mail PROVJERA
STATUSA PREDMETA
SMS PROVJERA
STATUSA PREDMETA

Virtuelna šetnja kroz Bihać
Turistička zajednica USK
© Opcina Bihac 2013