Usluge vodosnabdijevanja i odvodnje i prečišćavanja otpadnih voda, najvažnije su usluge za grad Bihać
24. april 2017. godine
Bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić zajedno sa predstavnicima JP ¨Vodovod¨ Bihać, sastao se sa predstavnicima Njemačkog društva za međunarodnu saradnju, Regionalne mreže saveza općina i gradova NALAS  Udruženja vodovoda Dunavskog sliva, te predstavnicma Aquasan mreže u BiH.

Sastanak je upriličen prije radionice kojom započinje operativno funkcioniranje Regionalne mreže za izgradnju kapaciteta (RCDN) jedinica lokalne samouprave i javnih vodovodnih preduzeća u Jugoistočnoj Evropi.

Kako se prva radionica i prvi sastanci važni za rad ove regionalne mreže odvijaju u Bihaću, gradonačelnik Fazlić je dao učesnicima radionice svoju podršku i podršku grada Bihaća, te istakao da su za jedinice lokalne samouprave usluge vodosnabdijevanja i odvodnje i prečišćavanja otpadnih voda, odnosno vodne usluge, najvažnije usluge čiji kvalitet u kontinuitetu trebaju unapređivati.

On je dodao da je će to biti jedna od osnovnih funkcija gradske administracije u narednom periodu. Učesnicima radionice gradonačelnik Fazlić prezentirao je  napore grada na izgradnji kanalizacione mreže i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, te ih pozvao da tokom narednih radionice koriste infrastrukturne i kadrovske resurse grada Bihaća.

Nazad
Potražite nas na Facebook-u

Jun 2017
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
REGISTAR
ADMINISTRATIVNIH POSTUPAKA
e-Mail PROVJERA
STATUSA PREDMETA
SMS PROVJERA
STATUSA PREDMETA

Virtuelna šetnja kroz Bihać
Turistička zajednica USK
© Opcina Bihac 2013