Potpisan ugovor za asfaltiranje ulica u okviru KFW projekta - prve na redu Ulice Ceravačka brda i Bužimska
19. april 2017. godine
Današnjim potpisivanjem ugovora sa izvođačem o asfaltiranju ulica u kojima je završen Projekat odvodnje i prečišćavanja otpadnih voda stvorene su pretpostavke da se u narednim danima krene sa asfaltiranjem ulica u užem dijelu grada Bihaća. Ugovor su danas u prisustvu bihaćkog gradonačelnika Šuhreta Fazlića potpisali Edina Osmanović, direktorica Zavoda za prostorno uređenje Bihać i Renata Behić, ispred izvođača firme Sanny Boy Bihać.

“Nakon provedene procedure koja je pokrenuta još u septembru prošle godine mi smo evo danas potpisali ugovor i izvođeč će već sutra biti uveden u posao i početi ćemo sa pripremom za  asfaltiranje Ceravačkih brda i Bužimske ulice, a potom slijede ostale ulice koje će izvođač predati Zavodu nakon završetka postavljanja kanalizacione mreže “- istakla  je direktorica Osmanović.

Zadovoljstvo današnjim potpisivanjem iskazao je i Šuhret Fazlić, gradonačelnik Bihaća, kazavši da je Projekat odvodnje i prečišćavanja otpadnih voda za Bihać najvažniji infrastrukturni projekat u posljednje dvije decenije. On je posebno istakao zadovoljstvo činjenicom da je izvođač radova maksimalno osigurao poštivanje zakona u oblasti radnih odnosa i zaštite na radu svojih radnika , čime se šalje poruka odgovornosti i ozbiljnosti svih učesnika u ovom , za grad Bihać, generacijskom projektu.

Vrijednost danas potpisanog ugovora iznosi skoro 1,5 miliona KM,  a predviđeno je asfaltiranje skoro 12 kilometara lokalnih saobraćajnica na kojima su se izvodili radovi u okviru Projekta odvodnje i prečišćavanja otpadnih voda.

Nazad
Potražite nas na Facebook-u

April 2017
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
REGISTAR
ADMINISTRATIVNIH POSTUPAKA
e-Mail PROVJERA
STATUSA PREDMETA
SMS PROVJERA
STATUSA PREDMETA

Virtuelna šetnja kroz Bihać
Turistička zajednica USK
© Opcina Bihac 2013