"Njemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u zemljama Zapadnog Balkana"
19. april 2017. godine

Grad Bihać poziva sve zaintersovane kompanije iz metaloprerađivačkog sektora, dobavljačkog sektora za autoindustriju, sektora prerade i proizvodnje materijala od plastike, kao i firme iz elektro i elektronskog sektora da ostvare saradnju sa njemačkim kompanijama koje traže dobavljače sa prostora Zapadnog Balkana putem konferencije "Njemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u zemljama Zapadnog Balkana".

Služba za upravljanje lokalnim razvojem stoji na raspolaganju za eventualnu pomoć pri popunjavanju prijavnog obrasca ili po nekom drugom pitanju.

Naime, nakon Münchena (2015.) i Dortmunda (2016.), ovogodišnja konferencija "Njemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u zemljama Zapadnog Balkana" po prvi put će se održati izvan Njemačke. Konferencija ove sourcing-inicijative za Zapadni Balkan - projekta njemačkog Udruženja za upravljanje materijalima, nabavu i logistiku (BME), njemačkog Saveznog ministarstva za privredu i energiju (BMWi) te njemačkih Vanjskotrgovinskih komora (AHK) održat će se 31. maja u Beogradu.

Cilj projekta je da se u okviru jednodnevnog događaja odabrane kompanije iz Bosne i Hercegovine i zemalja Zapadnog Balkana sastanu sa njemačkim firmama koje su zainteresovane za uspostavljanje poslovnih kontakata sa proizvođačima iz ove regije, tj. njihovim novim potencijalnim dobavljačima roba i usluga iz traženih djelatnosti poslovanja. Zainteresovane njemačke firme dolaze pretežno iz metaloprerađivačkog sektora, dobavljačkog sektora za autoindustriju, sektora prerade i proizvodnje materijala od plastike, kao i manji broj firmi iz elektro i elektronskog sektora.

Koncept projekta se bazira na B2B-matchmaking platformi:

-Četrdeset osam (48) profila zainteresovanih njemačkih kompanija se nalazi u prilogu dopisa, sa opisima djelatnosti kompanija i konkretnim proizvodnim zahtjevima koji su upućeni firmama u zemljama Zapadnog Balkana. U profilima njemačkih kompanija se navodi šta sve firma, tj. proizvođač iz regiona treba da ima u svom proizvodnom portfoliju kako bi se kvalifikovao za potencijalnu saradnju.
-Svoju zainteresovanost za učešće u projektu ostvarujete kroz popunjavanje prijavnog formulara koji se takođe nalazi u prilogu ovog dopisa.
-Dostavljene aplikacije se šalju njemačkim kompanijama na uvid koje kroz sistem ocjenjivanja biraju firme s kojima žele da održe sastanak na događaju u Beogradu ove godine.

Ukoliko ste se prepoznali kao potencijalni dobavljač neke od njemačkih kompanija, pozivamo vas da popunite prijavni formular i pošaljete ga na e-mail: sanjin.purgic@ahk.ba  najkasnije do 25.4.2017.godine.

Važne napomene:
•    Prijavni formular se popunjava na engleskom jeziku. Molim vas da se popunjavaju samo predviđena polja za odgovore u koloni B.
•    Službeni jezik na B2B događaju je engleski, tj. B2B sastanci će se odvijati na engleskom jeziku (opcionalno njemački jezik).
•    Broj mjesta na B2B događaju je ograničen, o konačnom odabiru za učešće na B2B susretu 31.5.2017. u Beogradu odlučuju njemačke kompanije.
•    Kotizacija za učešće na ovom događaju se ne naplaćuje.

Nadamo se da smo da će ovaj poziv zainteresovati privrednike u gradu Bihaću, te da će se odazvati i direktno razgovarati sa njemačkim firmama koje traže poslovne partnere u BiH.

 

Prijavni formular

Profili zainteresovanih njemačkih kompanijaNazad
Potražite nas na Facebook-u

April 2017
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
REGISTAR
ADMINISTRATIVNIH POSTUPAKA
e-Mail PROVJERA
STATUSA PREDMETA
SMS PROVJERA
STATUSA PREDMETA

Virtuelna šetnja kroz Bihać
Turistička zajednica USK
© Opcina Bihac 2013