Prijem u gradskoj upravi za ratne komandante Armije R BiH
13. april 2017. godine
Povodom obilježavanja 25. godišnjice formiranja Armije R BiH, bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić ugostio je danas ratne komandante 5. korpusa Armije R BiH. Druženje nekadašnjih boraca “Sile nebeske” sa prvim čovjekom grada Bihaća bila je prilika da se evociraju uspomene na formiranje Armije R BiH i pružanja otpora agresoru ratne 1992.godine .

Prema riječima Hamdije Abdića, ratnog komandanta 502.Viteške brigade , preživjeli pripadnici Armije R BiH ne smiju dozvoliti da herojska i časna borba patriota BiH bude zaboravljena, odnosno da se ukalja ime boraca koji su časno branili svoj narod i svoju državu BiH.

“Hvala gradonačelniku na prijemu i okupljanju ratnih komadanata i ovaj današnji  prijem bio je odlična prilika da se dogovorimo kako da projekte koji se odnose na izgradnju centralnog spomen obilježja poginulim branicima , završetak  spomen sobe bihaćkih brigade i spomen parka na Grabežu, konačno započnemo i nadam se vrlo brzo završimo “-kazao je komandant Abdić.

Ističući da će gradska uprava Bihaća uvijek biti podrška boračkim udruženjima kada su  u pitanju obilježavanja značajnih datuma iz odbrambeno-oslobodilačkog rata, gradonačelnik Šuhret Fazlić kazao je da je obilježavanje najznačajnijih datuma iz rata, moralna i patriotska dužnost svakog građanina koji Bosnu i Hercegovinu doživljava kao svoju domovinu.

“Danas smo razgovarali o realizaciji nekih priojekata koji se odnose na protekli rat i herojsku borbu naše Armije. Složili smo se da do danas nije puno urađeno po tom pitanju i smatram da je došlo vrijeme da sa riječi pređemo na djela. Smatram da su to zaslužili svi branioci ovog grada koji su se prije 25.godina  vojnički organizirali i pružili otpor daleko nadmoćnijem agresoru “- kazao je gradonačelnik Fazlić.

Nazad
Potražite nas na Facebook-u

Jun 2017
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
REGISTAR
ADMINISTRATIVNIH POSTUPAKA
e-Mail PROVJERA
STATUSA PREDMETA
SMS PROVJERA
STATUSA PREDMETA

Virtuelna šetnja kroz Bihać
Turistička zajednica USK
© Opcina Bihac 2013