Akcija čišćenja i uređenja Proljeće nas pokreće 2017
12. april 2017. godine
Gradska uprava Bihaća zajedno sa velikim brojem institucija, organizacija, nevladinih udruženja i sportskih kolektiva organizira akciju čišćenja i uređenja gradskih i prigradskih područja  pod nazivom „Proljeće nas pokreće 2017“. Tim povodom danas su učesnici akcije prezentirali aktivnosti koje će se realizirati u sklopu akcije koja će se odvijat u periodu od 15.aprila do 30.aprila ove godine.

Prema riječima Ermina Zulića, Savjetnika gradonačelnika Bihaća, cilj akcije jeste čišćenje i uređenje turističkih i rekreacijskih destinacija, čišćenje i uređenje gradskih i prigradskih područja i uklanjanje divljih deponija.

„Gradonačelnik  je podržao ovu akciju koja pored čišćenja i uređenja velikog broja naših mjesnih zajednica i turističkih destinacija,  ima i edukativni karakter s  ciljem podizanja ekološke svijesti kroz obrazovne ustanove“- istakao je Zulić, dodavši da će u sklopu akcije biti pojačan i inspekcijski nadzor.

Podršku akciji dalo je JKP Komrad Bihać, menadžment Nacionalnog parka Una,  Asocijacija srednjoškolaca USK-a, Vijeće učenika grada Bihaća, Unija studenata Univerziteta u Bihaću, Unski smaragdi , Udruženje „I love Una“ i brojni sportski kolektivi grada Bihaća.

„Ova akcija okupila je veliki broj udruženja, kolektiva i organizacija koji vole rijeku Unu, vole čist i uređen grad Bihać i uvjeren sam da ćemo napraviti dobar posao i očistit one dijelove grada koji su nesavjesni građani onečistili odlažući otpad. Mi sportisiti smo već organizirali nekoliko akcija čišćenja i pokazali da zajedno možemo očistiti naš grad i stoga u ime svih nas učesnika poziv građanima da nam se pridruže tokom akcije"- kazao je Adnan Mekić, predsjednik BBK „Daj krug“.

U okviru akcije „Proljeće nas pokreće“ obilježit će se Dan planete Zemlje projektom  "Let is Do It" u saradnji sa Ministarstvom za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša USK-a. Kada je u pitanju edukativni dio akcije, na gradskom trgu održati će se priredba o značaju očuvanja okoliša pod nazivom "Proljeće nas pokreće" u organizaciji i izvedbi bihaćkih vrtića,  Asocijacije srednjih škola USK i Unskih smaragda.

Nazad
Potražite nas na Facebook-u

August 2017
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
REGISTAR
ADMINISTRATIVNIH POSTUPAKA
e-Mail PROVJERA
STATUSA PREDMETA
SMS PROVJERA
STATUSA PREDMETA

Virtuelna šetnja kroz Bihać
Turistička zajednica USK
© Opcina Bihac 2013