Podrška grada Bihaća Inicijativi za zaštitu srednjeg toka rijeke Une
10. april 2017. godine
Kako su mišljenje i sugestije javnog mnijenja jedna od odrednica u radu nove gradske administracije, Šuhret Fazlić, gradonačelnik Bihaća , ugostio je danas predstavnike građanskog foruma „Bihaćka građanska inicijativa“ .

Članovi Inicijative, Halid Merdanić, Halid Dedić i Jusuf Lonić gradonačelniku Fazliću prezentirali su aktivnosti oko inicijative za zaštitu srednjeg toka rijeke Une, odnosno Proklamaciju o primarnoj zaštiti i društveno-ekonomskoj valorizaciji srednjeg toka rijeke Une na potezu od Bihaća do Bosanske Otoke.

„Bihaćka građanska inicijativa poziva grad Bihać, grad Cazin i Općinu Bosanska Krupa da koordinirano sa Vladom USK-a i u saradnji sa naučnim institucijama Univerziteta u Bihaću, te zainteresiranim privrednim subjektima i nevladinim organizacijama, posebno NP Una, donesu odgovarajuće odluke i poduzmu potrebne konkretne mjere primarne zaštite srednjeg toka rijeke Une. Za nas je ovo prvi korak ka još većoj zaštiti rijeke Une i raduje nas podrška bihaćkog gradonačelnika ovoj inicijativi  „-istakao je na prijemu  prof. Halid Merdanić.

Zahvalivši se uvaženim članovima Bihaćke građanske inivijative, gradonačelnik Fazlić, kazao je da podrška grada Bihaća ovoj ideji neće izostati, budući da je, dodaje Fazlić, rijeka Una za sve građane Bihaća više od simbola i prirodne ljepote.

„Una je za Bišćane način života i odnosa prema prirodi i njenim ljepotama i stoga maksimalna podrška gradske uprave inicijativi naših uvaženih profesora. Uvjeren sam da ćemo kroz konkretno zakonsko rješenje još više zaštitit tok rijeke Une i jedno za sva vremena zauzeti stav kakvu rijeku Unu želimo. U tome će bitnu ulogu odigrati građani i nevladine organizacije i u tome će imati podršku grada Bihaća „-kazao je gradonačelnik Fazlić.

Nazad
Potražite nas na Facebook-u

August 2017
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
REGISTAR
ADMINISTRATIVNIH POSTUPAKA
e-Mail PROVJERA
STATUSA PREDMETA
SMS PROVJERA
STATUSA PREDMETA

Virtuelna šetnja kroz Bihać
Turistička zajednica USK
© Opcina Bihac 2013