Gradonačelnik Fazlić ugostio turskog ambasadora u BiH
17. mart 2017. godine
U sklopu posjete Unsko-sanskom kantonu NJ.E. Haldun Koc, ambasador Republike Turske u BiH posjetio danas gradsku upravu Bihać i u razgovoru sa Šuhretom Fazlićem, gradonačelnikom Bihaća upoznao se o prednostima i pogodnostima za investiranje u grad Bihać, sa posebnim akcentom na saradnju i prijateljstvo koje ima grad Bihać i nekoliko gradova i općina u Turskoj.

Kako je istaknuto, Turska je jedan od strateških partnera Bosni i Hercegovini u proteklih dvadeset godina, te svjesni ove činjenice, u gradskoj upravi Bihaća žele maksimalno iskoristiti podršku prijateljskih zemalja , među kojima je, ističe gradonačelnik Fazlić, svakako Turska .

„Upoznao sam amasadora Koca sa našim potencijalima  u oblasti drvoprerađivačke industrije, tekstila, poljoprivrede i turizma koji su za grad Bihać  šansa  za nova proizvodna radna mjesta. Mi svoju razvojnu šansu vidimo u svom položaju i blizini granice sa EU , ali i u saradnji i podršci koju imamo od strane Republike Turske“-istakao je gradonačelnik Fazlić.

Zajedno sa ambasadorom Kocom u posjeti gradu Bihaću danas je bio i Huseyin Uzulmez, načelnik  turske Općine Kartepe  s kojom grad Bihać ima potpisan Sporazum o bratimljenju. Načelnik Uzulmez ujedno je i član  rukovodstva Zajednice opština turskoga svijeta koja ima odličnu saradnju sa nekoliko gradova i općina u BiH.

“ Ono što smo danas vidjeli u gradu Bihaću i prirodne ljepote koje ima ovaj kraj nešto je što svi vi koji živite ovdje morate biti ponosni. Mnogo puta do sada sam rekao da kada je jaka BiH jaka je i Turska i obrnuto i učiniti ćemo sve da naše prijateljstvo i saradnju osnažimo u narednom periodu “-kazao je ambasador Koc.

Nazad
Potražite nas na Facebook-u

Septembar 2017
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
REGISTAR
ADMINISTRATIVNIH POSTUPAKA
e-Mail PROVJERA
STATUSA PREDMETA
SMS PROVJERA
STATUSA PREDMETA

Virtuelna šetnja kroz Bihać
Turistička zajednica USK
© Opcina Bihac 2013