Ambasador Kraljevine Švedske u BiH posjetio gradsku upravu Bihaća
15. mart 2017. godine
Ambasador Kraljevine Švedske u Bosni i Hercegovini NJ.E. Andres Hagelberg posjetio je danas gradsku upravu Bihaća i u razgovoru sa bihaćkim gradonačelnikom Šuhretom Fazlićem i predsjedavajućim GV Bihać Davorom Župom ,  upoznao se sa aktuelnom situacijom u gradu Bihaću i planovima gradske administracije za ovu godinu.

Na sastanku je istaknuta dobra saradnja grada Bihaća sa brojnim organizacijama koje rade u BiH, a osnovane su od strane Švedske vlade. Za grad Bihać saradnja sa međunarodnim organizacijama u proteklom periodu značila je realizaciju brojnih projekata , te će ističe gradonačelnik Fazlić, podrška Švedske u formiranju Klastera za razvoj održivog turizma biti od izuzetnog značaja , uzme li se u obzir da je turizam jedna od strateških grana za razvoj.

“Prvu posjetu gradu Bihaću ambasador Hagelberg iskoristio je da se upozna sa stanjem u našem gradu , sa posebnim akcentom na naše planove kada je u pitanju podrška poduzetništvu i naše viđenje aktuelne raspodjele javnih prihoda. Mi smo iskazali spremnost da nastavimo podršku poduzetnicima shodno našoj financijskoj situaciji i uvjeren sam da ćemo uz podršku Vlade Kraljevine Švedske napraviti pomake u ovoj oblasti , kao i u oblasti turizma nakon osnivanja Klastera za razvoj održivog turizma “-kazao je gradonačelnik Fazlić.

Zahvalivši se ambasadoru Hagelbergu na posjeti gradu Bihaću, Davor Župa,predsjedavajući GV Bihać, kazao je da raduje spremnost Švedske u podršci razvoju lokalnih zajednica, među kojima je grad Bihać, sa svim svojim prednostima , itekako ima potencijala za razvoj.

“ Čelnim ljudima grada Bihaća prenio sam aktivnosti koje Vlada Švedske realizira u Bosni i Hercegovini i koje su sa financijske strane podržane sa oko 15 miliona eura godišnje. Naš cilj jeste podrška na putu BiH ka EU  i u sklopu toga realiziramo brojne projekte koji se odnose na zaštitu životne sredine, ravnoipravnost polova, reforme javne uprave i pravosuđa i podrške poduzetnicima”-kazao je ambassador Hagelberg.  

Nazad
Potražite nas na Facebook-u

April 2017
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
REGISTAR
ADMINISTRATIVNIH POSTUPAKA
e-Mail PROVJERA
STATUSA PREDMETA
SMS PROVJERA
STATUSA PREDMETA

Virtuelna šetnja kroz Bihać
Turistička zajednica USK
© Opcina Bihac 2013