Polaganjem cvijeća obilježen Dan nezavisnosti BiH
1. mart 2017. godine

Delegacija gradske uprave i GV Bihać, te predstavnici političkih partija danas su  povodom  Dana nezavisnosti BiH položili  cvijeće na partizansko groblje u Borićima, katoličko groblje Žegar, mezarje Humci i mezar dr. Irfana Ljubijankića, ministra vanjskih poslova R BiH.

Odavanje počasti svima onima koji su dali živote kroz historiju grada Bihaća za slobodu i nezavisnost Bosne i Hercegovine, bili su prilika da se još jednom ukaže na značaj obilježavanja datuma koji su historijski važni za državu BiH, a jedan od njih je i Dan nezavisnosti BiH.

“ Danas smo polažući cvijeće i odavanjem počasti,  prisjetili se svih onih koji su od srednjovjekovne BiH, potom  1878.godine, II.Svjetskog rata i posljednjeg odbrambeno-oslobodilačkog rata dali živote za njenu nezavisnost i suverenost. Ovo je poruka svima nama da čuvamo i njegujemo BiH , jer nam je ona jedina domovina. U ovim danima mi moramo pokazati naše jedinstvo i zajedništvo i svima nama naša domovina BiH mora biti na prvom mjestu “-kazao je Šuhret Fazlić, gradonačelnik Bihaća.

Istaknuvši da Dan nezavisnosti BiH od izuzetne važnosti za državu i njegove građane, Davor Župa, predsjedavajući GV Bihać kazao je da samo nezavisna BiH nudi sigurnost za zaštitu svih prava njegovih građana.

“U referendum 1992.godine učestvovali su predstavnici sva tri naroda i ostali o čemu svjedoči i izlaznost,odnosno procenat glasača koji su dali podršku nezavisnosti i suverenosti BiH. To su historijske činjenice i kao takve će ostati zapisane u ovaj današnji praznik”-kazao je predsjedavajući Župa.

Nazad
Potražite nas na Facebook-u

August 2017
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
REGISTAR
ADMINISTRATIVNIH POSTUPAKA
e-Mail PROVJERA
STATUSA PREDMETA
SMS PROVJERA
STATUSA PREDMETA

Virtuelna šetnja kroz Bihać
Turistička zajednica USK
© Opcina Bihac 2013