Gradonačelnik Fazlić se po drugi put sastao sa stanarima boračke zgrade
22. februar 2017. godine
Odmah po preuzimanju mandata, nakon sagledavanja sveukupne situacije, bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić krenuo je u postepeno rješavanje nagomilanih problema koje je naslijedio od svojih prethodnika. Jedan od tih problema zasigurno je i boračka zgrada na Ozimicama I čiji se završetak gradnje čeka preko sedam godina.

Još u mjesecu decembru prošle godine gradonačelnik Fazlić ugostio je predstavnike stanara boračke zgrade STO II  koji još uvijek čekaju da usele u svoje stanove, a potom je obavio razgovore i sa predstavnicima Javne ustanove "Stanouprava" Bihać koja se nalazi u ulozi investitora, kao i sa izvođačem radova na licu mjesta prilikom obilaska zgrade.
Želeći blagovremeno informisati stanare, na drugom sastanku održanom protekle sedmice  gradonačelnik je  upoznao stanare sa novim saznanjima i informacijama .

„ Zajedno sa predstavnikom investitora, izvođačem radova i nadzornim organom, obišao sam nedovršene dijelove STO II kako bi se upoznao sa trenutnim stanjem i kvalitetom do sada izvršenih radova“- rekao je gradonačelnik Fazlić.

Gradonačelnik i predstavnici stanara složili su se da je kvalitet radova zadovoljavajući, a objašnjeno je i da je riješen problem nakupljanja vode u podrumskom dijelu zgrade nastalog uslijed padavina kroz okno lifta kada je nedostajalo krovište.

- Ono što sa sigurnošću mogu reći je da će Gradska uprava u Budžetu za 2017. godinu planirati 280.000 KM za boračku zgradu. Siguran sam da će to Gradsko vijeće prihvatiti i čim se Budžet usvoji prebacit ćemo 100.000 KM operativnih sredstava kako bi se radovi početkom građevinske sezone mogli nastaviti. Budžetom USK-a je također predviđeno nekih 200.000 KM, što bi uz naplatu dva poslovna prostora i uplatom obaveznog učešća stanara čiji su stanovi završeni, moglo biti dovoljno da se ta finansijska konstrukcija zatvori i radovi na toj zgradi završe“-istakao je gradonačelnik.

Stanari su izrazili svoje zadovoljstvo interesovanjem i nastojanjima gradonačelnika u rješavanju njihovog najvećeg problema, ističući da je najvažnije obezbijediti redovan priliv sredstava kako bi se po početku građevinske sezone održala dinamika izvođena radova do završetka bez zastoja.

- Prošla vlast je uvela i praksu refinansiranja krija za one koji, pored što izmiruju kredite za stanove na koje čekaju već sedam godina, plaćaju i krije za stanove u kojima trenutno stanuju. Ni to nije rodovno plaćano, pa je i po tom osnovu Grad je ostao dužan. Ovih dana krenuli smo u izmirivanje tih obaveza i uskoro ćemo ih u potpunosti izvršiti „- dodao je gradonačelnik Fazlić.

Nazad
Potražite nas na Facebook-u

Septembar 2017
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
REGISTAR
ADMINISTRATIVNIH POSTUPAKA
e-Mail PROVJERA
STATUSA PREDMETA
SMS PROVJERA
STATUSA PREDMETA

Virtuelna šetnja kroz Bihać
Turistička zajednica USK
© Opcina Bihac 2013