Gradonačelnik Fazlić posjetio bihaćke penzionere i nezaposlene demobilisane borce
21. februar 2017. godine
U sedmici u kojoj grad Bihać obilježava 757.rođendan, bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić posjetom i uručenjem prehrambenih paketa Udruženju penzionera grada Bihaća i Udruženju nezaposlenih demobilisanih boraca , želio je skrenuti pažnju javnosti na ove dvije kategorije koje danas  žive u izuzetno teškim financijskim uslovima.

U razgovoru sa Ahmetom Alibabićem, predsjednikom Udruženja penzionera , gradonačelnik Fazlić upoznao se sa aktivnostima i problemima s kojim se susreću penzioneri grada Bihaća. Prema posljednjim podacima na području grada evidentirano je 6.200 penzionera od kojih 3.260 ima najniže penzije. Od prvog čovjeka grada Bihaća očekuju podršku koju su imali i do sada, posebno kada je rješavanje prostorija udruženja.

“ Mi svake godine proslavimo naš dan grada , podijelimo nagrade , a da pri tom se i ne smjetimo naših sugrađana koji danas teško žive. Stoga sam želio kroz današnju posjetu dati podršku penzionerima i nezaposlenim demobilisanim borcima. Ovi ljudi i malo traže uzmemo li u obzir koliko su dali za ovu državu u svom radnom vijeku i za vrijeme rata braneći je. Stoga ću uskoro formirati jedan fond koji će biti usmjeren na pomoć socijalno ugroženim osobama , među kojima su , nažalost, i veliki broj penzionera i demobilisanih boraca “-istakao je gradonačelnik Fazlić.

Zahvalivši se u ime nezaposlenih demobilisanih boraca , Nijaz Tutić, kazao je da je današnja posjeta gradonačelnika Fazlića za njih izuzetno važna jer imaju podršku lokalne zajednice za svoje članove koji danas žive u izuzetno teškim financijskim uslovima i bez ikakavih primanja.

Nazad
Potražite nas na Facebook-u

August 2017
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
REGISTAR
ADMINISTRATIVNIH POSTUPAKA
e-Mail PROVJERA
STATUSA PREDMETA
SMS PROVJERA
STATUSA PREDMETA

Virtuelna šetnja kroz Bihać
Turistička zajednica USK
© Opcina Bihac 2013