Večerašnjim koncertom Muzičke omladine & Haman Jazz Banda počinje obilježavanje 757.rođendana grada Bihaća
20. februar 2017. godine
Na današnjoj konferenciji za medije predstavnici gradske uprave Bihaća i gradskih ustanova predstavili su sedmodnevni program kojim će se obilježiti 757.rođendan grada Bihaća. Riječ je o program kojim je gradska uprava željela građanima Bihaća omogućiti da imaju priliku konzumirati kulturne, zabavne, sportske i edukativne sadržaje, odnosno biti dio njih, što je u suštini i cilj obilježavanja Dana grada. Program obilježavanja dana grada počinje večeras koncertom muzičke omladine & Haman Jazz Banda  u Gradskoj galeriji sa početkom u 19:30 sati.

“Ove godine akcent je stavljen na mlade, pa ćemo imati priliku prisustvovati sportskim nadmetanjima učenika, dodijeli članskih karti mladim darivaocima krvi, prijemu mališana u Unske smaragde ,kreativnim radionicama i projekciji animiranog filma. Želja nam je da uključimo što veći broj mladih jer time dobijamo jednu novu dimenziju u obilježavanju dana grada, odnosno dobijamo mlade Bišćane koji postaju aktivni sudionici obilježavanja 757 rođendana grada Bihaća”-kazao je Edin Moranjkić, Savjetnik gradonačelnika Bihaća.

U sklopu obilježavanja Dana grada, biti će upriličen i prijem mališana bihaćkih vrtića kod gradonačelnika Šuhreta Fazlića,posjeta Udruženju penzionera grada Bihaća  kao i tradicionalni prijem bivših načelnika i gradonačelnika.

U utorak 21.februara u dvorani Luke u 10:00 sati predviđene su omladinske sportske aktivnosti , odnosno takmičenje učenika u malom nogometu, stolnom tenisu i šahu, a isti dan u 16:00 sati u kinu CineStar u Bihaću za bihaćke mališane biti će organizirana projekcija animiranog filma Snježna kraljica 3-Vatra i led(sinhronizirano).

U sali Kulturnog centra u srijedu 22.februara sa početkom u 10:00 sati biti će upriličen prijem djece iz bihaćkih vrtića u Unske smaragde . Isti dan u 11:00 sati u Kantonalnoj i univerzitetskoj biblioteci održati će se kreativna radionica za djecu predškolskog uzrasta i osnovnih škola. U večernjim satima u sali Kulturnog centra za građane Bihaća besplatno će biti izvedena predstava ,odnosno stand up komedija Željka Pervana “Na rubu Europe”.

Četvrtog dana manifestacije , odnosno u četvrtak 23.februara u Kulturnom centru u 11:00 sati biti će upriličena izložba Arhicva USK-a pod nazivom “ Bihać i prostor USK-a kroz vrijeme”. U petak 24.februara u Gradskoj galeriji sa početkom u 19:30 sati biti će upriličena izložba i promocija knjige “Pišem ti bosančicu” autorice prof. Alme Zulfikarpašić.

Za dane vikenda, odnosno u subotu 25.februara predviđena je promocija zbirke pjesama “Govor duše” autorice Džehve Havić, a u dvorani Luke održati će se koncert grupe Parni valjak. U nedjelju 26.februara  sa početkom u 9:00 sati u sali Kulturnog centra predviđen prijem za mlade darivaoce krvi , a isti dan u 10:00 sati predviđen je pohod na planinarski dom Plješevica.

Obilježavanje 757. rođendana grada Bihaća završiti će 27.februara tradicionalnom svečanom sjednicom GV Bihać na kojoj će pojedincima i institucijama biti uručene plakete i zahvalnice. Isti dan u gradskoj tržnici u 11:00 sati biti će upriličena degustacija rođendanske torte , a u dvorani  Luke sa početkom u 17:00 sati održati će se revijalna malonogometna utakmica GV Bihać- Generalni konzulat RH u Banja Luci.

Svi sadržaji , osim koncerta grupe Parni Valjak u dvorani Luke, su besplatni  , a podršku ovogodišnjoj manifeastaciji pored gradskih javnih ustanova i preduzeća dali su Bihaćka pivovara, CineStar Bihać , Udruženje Ventilator, stomatološka ordinacija Dentalart, cvjećara Fani, TeleAkustik i V-inox.

Nazad
Potražite nas na Facebook-u

August 2017
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
REGISTAR
ADMINISTRATIVNIH POSTUPAKA
e-Mail PROVJERA
STATUSA PREDMETA
SMS PROVJERA
STATUSA PREDMETA

Virtuelna šetnja kroz Bihać
Turistička zajednica USK
© Opcina Bihac 2013