Obilježena 22.godišnjica oslobodilačke akcije Armije R BiH u naselju Bugar-Čavnik
26. januar 2017. godine

I ove godine u organizaciji Savjeta MZ Izačić i podršku gradske uprave Bihaća na lokalitetu Bugar-Čavnik u  u prisustvu velikog broja mještana , predstavnika grada Bihaća i porodica šehida i poginulih boraca  obilježena je 22. godišnjica oslobodilačke akcije Armije R BiH u kojoj je oslobođeno naselje Bugar u  mjesnoj zajednici  Izačić.

Na spomen obilježju u reonu Čavnik –Bugar  položeno je cvijeće i proučena Fatiha u znak sjećanja na oslobodilačku akciju pripadnika 5.korpusa Armije R BiH u kojoj je živote dalo jedanaest pripadnika 502. Viteške brigade: Ismet Balić, Fikret Sušić, Hazim Rekić, Asim Rekić, Sakib Felić, Sulejman Hašić, Husein Keškić,Safet Muminagić, Muho Mušić, Mirsad Raković i Slavko Gašljević.

Obraćajući se prisutnim, Rasim Islamović, predsjednik MZ Izačić, te ratni komadanti  Hamdija Abdić i Fuad Sadiković , prisjetili su se ratnih dešavanja, herojske odbrane grada Bihaća i same  oslobodilačke akcije kojom su  mještana Izačića, Vikića, Čavnika i Bugara  dali svoj doprinos u odbrani i oslobađanju države BiH.

“Danas smo  se evo okupili po 22 put kako bi se prisjetili naših suboraca koji nisu znali izdati, pobjeći i naših saboraca koje su krasile najbolje ljudske osobine. Volio bih da i danas imamo što više časnih i poštenih ljudi  u našem gradu  i  zaista moram istaći da nas treba biti još više na ovakvim događajima iz naše bliže historije kako ne bi smo zaboravili herojstva ljudi koji su u najtežim trenutcima stali u odbranu Bihaća i BiH  “- kazao je gradončelnik Fazlić.

Nazad
Potražite nas na Facebook-u

August 2017
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
REGISTAR
ADMINISTRATIVNIH POSTUPAKA
e-Mail PROVJERA
STATUSA PREDMETA
SMS PROVJERA
STATUSA PREDMETA

Virtuelna šetnja kroz Bihać
Turistička zajednica USK
© Opcina Bihac 2013