Grad Bihać kroz projekt „Pokreni svoj posao u Bihaću „podržao šest biznis planova
12. januar 2017. godine
 S ciljem podrške sufinanciranju malog i srednjeg poduzetništva gradska uprava Bihaća krajem septembra 2016. godine objavila je  javni poziv za dodjelu poticajnih sredstava kroz projekt pod nazivom „Pokreni svoj posao u Bihaću“. Na poziv se javilo 9 aplikanata sa različtim poslovnim idejama, a nakon pregleda dokumentacije i održane radionice na temu „Poslovno planiranje i izrada biznis plana“, komisija je odabrala šest biznis planova koja će biti podržana poticajnim sredstvima, dok ostala tri aplikanta zbog nepotpune dokumentacije nisu razmatrana.

Tim povodom danas je u gradskoj upravi upriličeno potpisivanje ugovora  sa šest aplikanta kojima su odobrena sredstva za poticaj za biznis ideje. Zahvalivši se prijavljenim aplikantima na dobro pripremljenim projektima i poslovnim idejama, Nijaz Lipovača, šef Odsjeka za upravljanje lokalnim razvojem i Sakib Alijagić, stručni savjetnik za pravne poslove, istakli su da je itencija gradonačelnika i gradske uprave bila da kroz ovaj projekat pruže šansu mladim i nezaposlenim sugrađanima da pokrenu vlastite biznis planove i zaposle se u svome gradu.

„Ovo je dobar projekat koji je i prethodnih godina polučio dobre rezultate i naša je namjera da pomognemo svim mladima i onima koji žele pokrenuti privatni posao da kvalitetno naprave biznis planove . Također, želja nam je da u narednim godinama za ovaj projekat osiguramo više sredstava i na taj način podržimo više biznis projekata naši sugrađana“-kazao je Lipovača.

Ugovor su danas  potpisali Emir Delić ( mini peletara - 5.000 KM poticajnih sredstava), Anel  Okanović  ( uzgoj malina - 4.500 KM poticajnih sredstava), Edin Hukić ( pčelarstvo - 4.000 KM poticajnih sredstava), Ines Midžić ( fast food -3.500 KM poticajnih sredstava), Fatima Velić ( izrada vjenčanica i ukrasa za vjenčanja -3.000 KM poticajnih sredstava) i Ismeta Kolaković ( pčelarstvo -2.500 KM poticajnih sredstava).

„Hvala gradskoj upravi na podršci svima nama aplikantima koji su se prijavili na ovaj projekat i evo ja lično ću kroz ovaj projekat uzgoja malina pokušati sebi obezbijediti egzistenciju i ne otići iz svoga grada „- kaao je Anel Okanović.

Nazad
Potražite nas na Facebook-u

Jun 2017
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
REGISTAR
ADMINISTRATIVNIH POSTUPAKA
e-Mail PROVJERA
STATUSA PREDMETA
SMS PROVJERA
STATUSA PREDMETA

Virtuelna šetnja kroz Bihać
Turistička zajednica USK
© Opcina Bihac 2013