Novogodišnja noć na gradskom trgu u Bihaću zahvaljujući bihaćkim privrednicima
28. decembar 2016. godine

I ove godine u gradu Bihaću  tradicionalno se organizira doček Nove godine na gradskom trgu u Bihaću.  Inicijativu za doček Nove godine inicirala je firma Stage Art iz Bihaća, a podršku ovom projektu dala je i gradska uprava Bihaća pozvavši bihaćke firme da podrže doček novogodišnje noći. Tim povodom danas je održana konferencija za medije na kojoj su Svjetlana Kurbegović, ispred gradske uprave Bihaća i Elmir Rekić, ispred inicijatora i organizatora firme Stage Art, upoznali javnost sa uspješno realiziranom manifestacijom „Bihaćka Zimska priča 2016“ i pripremama za doček najluđe noći u godini.

„Iza nas je niz uspješno organiziranih događaja i manifestacija u sklopu „Bihaćke Zimske priče“ i moram istaći da smo zadovoljni odazivom građana ,odnosno njihovim aktivnim učešćem u humanitarnoj akciji Udruženja ABC zahvaljujući kojoj je prikupljeno 400 paketića i 40 paketa za socijalno ugrožene osobe „-kazala je Svjetlana Kurbegović, ispred gradske uprave Bihaća.

Kada je u pitanju doček Nove godine , s obzirom da je riječ o manifestaciji koja okuplja veliki broj naših građana i gostiju koji su odabrali Bihać kao destinaciju za doček Nove 2017.godine , i koja kao takva predstavlja nezaobilaznu kulturnu i turističku ponudu, gradska uprava Bihaća sa  pismom namjere obratila se  brojnim bihaćkim firmama za podršku , što je dodaje Kurbegović,rezultiralo odazivom skoro 20 firmi.

„Inicirali smo projekt dočeka novogodišnje noći na gradskom trgu i naišli na podršku gradske uprave Bihaća, koja je kroz pismo namjere pozvala naše privrednike na podršku i evo danas smo uspjeli privesti sve aktivnosti oko organizacije i stvorili uslove da ovaj događaj bude samoodrživ i bez dodatnih opterećenja gradskog budžeta. Ovo će već slijedeće godine biti jedan brend gdje ćemo još više uključiti naše građane,ali isto tako mogu reći da ćemo svi zajedno dobro uživati u muzici naših domaćih DJ-eva i grupa G.M.O . i Boje Noći „-kazao je Rekić.

Kada je u pitanju podrška bihaćkih privrednika, podršku organizaciji dočeka Nove godine na gradskom trgu do srijede dale su firme Bihaćka pivovara, HUT Aduna, Camelia Osiguranje, Meggle mljekara, Rad putevi, Una RC –Kiro Rafting, Opal Comerc, Grafičar, Behić Sanny Boy, Agrocentar, Creativa studio , Čavkunović BP, Bor, SPZ Agrodar Bihać, Robot Commerc,RIZ Krajina,Čavkunović Trade, Vitanostra i Euroherc Osiguranje.

Nazad
Potražite nas na Facebook-u

Septembar 2017
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
REGISTAR
ADMINISTRATIVNIH POSTUPAKA
e-Mail PROVJERA
STATUSA PREDMETA
SMS PROVJERA
STATUSA PREDMETA

Virtuelna šetnja kroz Bihać
Turistička zajednica USK
© Opcina Bihac 2013