Posjeta gradonačelnika i predsjedavajućeg GV Bihać bihaćkom župniku povodom Božića
23. decembar 2016. godine
Povodom predstojećih božićnih i novogodišnjih praznika, Šuhret Fazlić, gradonačelnik Bihaća zajedno sa Davorom Župom, predsjedavajućim Gradskog vijeća Bihać, posjetio je danas  fra Bonu Tomića,  župnika Župe sv. Ante Padovanskog u Bihaću. Posjeta predstavnicima Katoličke crkve u Bihaću bila je prilika da se sumira godina na izmaku, sa posebnim akcentom na saradnju gradske uprave Bihaća i katoličke zajednice .

 “ Sretan sam što sam danas imao priliku ugostiti čelne ljude našeg grada koji su svojim dolaskom pokazali da je Bihać  uistinu jedan otvoren grad i da njegovi stanovnici se istinski raduju svim vjerskim praznicima i dijele doboro i zlo sa svojim komšijama . Raduje me i potvrda gradonačelnika da će gradska uprava shodno svojim mogućnostima i dalje podržavati rad katoličke zajednice u Bihaću i to uistinu osnažuje naše međureligiske i međuljudske odnose “-kazao je fra Tomić, čestitavši svim građanima Bihaća katoličke vjeoispovijesti predstojeći praznik Božić.

Istaknuvši da i danas kada šaljemo poruke mira i tolerancije iz grada Bihaća , svi zajedno jačamo vjeru u Boga, Davor Župa, predsjedavajući GV Bihać , kazao je i da  je za grad Bihać sasvim normalna stvar da se slave vjerski praznici sve tri konfesije.

“Ponosan sam činjenicom da sam gradonačelnik Bihaća, grada čiji stanovnici slave i poštuju vjerske praznike svih religija i koristim i ovu priliku da pozovem sve svoje sugrađane da se raduju predstojećem prazniku Božiću, kao što će se uskoro radovati pravoslavnom Božiću i muslimanskim Bajramima “-kazao je gradonačelnik Fazlić.

Nazad
Potražite nas na Facebook-u

August 2017
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
REGISTAR
ADMINISTRATIVNIH POSTUPAKA
e-Mail PROVJERA
STATUSA PREDMETA
SMS PROVJERA
STATUSA PREDMETA

Virtuelna šetnja kroz Bihać
Turistička zajednica USK
© Opcina Bihac 2013