Obilježavanje božićnih i novogodišnjih praznika kroz „Bihaćku Zimsku priču 2016“
16. decembar 2016. godine

Predstavnici gradske uprave Bihaća, Kulturnog centra Bihać i Udruženja građana ABC,  predstavili su danas javnosti  program obilježavanja božićnih i novogodišnjih praznika pod nazivom „Bihaćka Zimska priča 2016“.  Riječ je o programu koji ove godine prvi  put objedinjuje nekoliko događaja kojima se obilježavaju božićni i novogodišnji praznici u gradu Bihaću. Učesnici programa danas su istakli da je jedna od zamisli da ovakav i bogatiji program već slijedeće godine postane dio turističke ponude grada Bihaća u novogodišnjem periodu.

„I ove godine Grad Bihać organizira tradicionalni Novogodišnji sajam na gradskom trgu koji će trajati od 23. do 30. Decembra. Mi ćemo ove godine predstaviti niz novina u sklopu sajma, a  na dan otvorenja izvršiti ćemo zajedno sa članovima Udruženja ABC podjelu novogodišnjih paketića za djecu socijalnih ustanova i  Udruženja djece sa posebnim potrebama .Paketiće će mališanima dodijeliti naš  sugrađanin „Djeda Mraz“ Alija Ganić. Također biti će i promovisan CD sa Dječijeg radijskog festivala “ Igrajmo se pjesmom 2016“  uz nastup dijela učesnika festivala “-kazala je Svjetlana Kurbegović, ispred Gradske uprave Bihaća.

Ona je dodala  da će Grad Bihać  i ove godine zajedno sa bihaćkim privatnim firmama i preduzećima organizirati i svečani doček Nove godine na gradskom trgu u Bihaću. Zahvaljujući brojnim sponzorima u novogodišnjoj noći Bišćane će zabavljati domaći bendovi Boje noći i G.M.O .O samoj novogodišnjoj noći građani Bihaća upoznati će se u narednim danima budući da organizatori spremaju niz zanimljivih sadržaja.

Prema riječima Armina Amidžića, predsjednika Udruženja građana ABC , ovo udruženje nakon mnogobrojnih humanitarnih akcija pokreće novu akciju, koja će postati tradicionalna pod ovim imenom, a koja će da ujedini nekoliko prethodnih projekata. Naime, cilj je da svakog decembra članovi i volonteri ovog udruženja zajedno sa dobrim ljudima razvesele mališane sa novogodišnjim paketićima, kao i socijalno ugrožene sugrađane kojima je potrebna pomoć u osnovnim životnim namirnicima.

„ Također, običaj je da ispraćaj stare i doček Nove godine protekne u svečanoj atmosferi. Vođeni tom činjenicom, zajedno sa sponzorom osiguravajućim društvom Sarajevo Osiguranje , Udruženje ABC , najmlađi Bišćani i naši sugrađani okititi će  novogodišnju jelku koja je postavljena na gradskom trgu. Nakon što smo prikupili materijal za kićenje svi građani Bihaća pozivaju se da se  u nedjelju 18.decembra pridruže samom činu kićenja od 11:00 sati na gradskom trgu „-kazao je Amidžić.

Ovogodišnjem obilježavanju Božića svoj doprinos dati će i Udruženje za poboljšanje kvalitete života MoguLi i učenici i nastavnici KŠC Ivan Pavao II. Riječ je o događaju pod nazivom „Božić u Bihaću „ koji podrazumijeva cjelodnevni program na gradskom trgu i večernji program na platou ispred stare crkve sv. Ante Padovanskog  i gdje će se predstaviti običaji i tradicije vezane za katolički Božić.

U sklopu ovogodišnjeg programa „Bihaćka Zimska priča 2016“  u Kulturnom centru održati će se filmska radionica „Od ideje do realizacije“ na kojoj će prema riječima Damira Midžića, ispred KC Bihać, članovi Udruženja VIVA Sarajevo , mlade Bišćane naučiti kako napraviti film , a najbolji polaznici dobiti će i prigodne nagrade u vidu opreme za snimanje.

Nazad
Potražite nas na Facebook-u

Septembar 2017
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
REGISTAR
ADMINISTRATIVNIH POSTUPAKA
e-Mail PROVJERA
STATUSA PREDMETA
SMS PROVJERA
STATUSA PREDMETA

Virtuelna šetnja kroz Bihać
Turistička zajednica USK
© Opcina Bihac 2013