Banjalučki biskup Franjo Komarica posjetio gradsku upravu Bihaća
1. decembar 2016. godine
Počasni građanin grada Bihaća banjalučki biskup Franjo Komarica posjetio je danas gradsku upravu Bihaća i u razgovoru sa čelnim ljudima izvršne i zakonodavne vlasti Bihaća , gradonačelnikom Šuhretom Fazlićem i Davorom Župom,predsjedavajućim GV Bihać, potvrdio da će se dosadašnja odlična saradnja grada Bihaća i Katoličke crkve u BiH nastaviti i u narednom periodu na dobrobit svih građana.

„ Svaki put kada dođem u grad Bihać osjećam se kao kod kuće i uvijek me oduševe dobri ljudi ovog grada koji uistinu cijene njegovu multikulturalnost i čine sve da međureligiski dijalog i uvažavenje očuvaju i još više osnaže. Katolički školski centar u Bihaću uspješna je priča iz Bihaća i zahvaljujem gradonačelniku na podršci koju je grad Bihać doa pri uspostavi centra „-kazao je biskup Franjo Komarica, dodavši da će kao počasni građanin Bihaća , učiniti sve da promoviše grad Bihać i njegove potencijale.

Istaknuvši da podrška grada Bihaća Katoličkoj crkvi i KŠC Ivan Pavao II , neće izostati u narednom periodu bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić kazao je da će kao prvi čovjek grada Bihaća nastaviti graditi imidž Bihaća kao multikulturalnog i multietničkog grada , dodavši da mu u toj misiji itekako može pomoći biskup Komarica i njegov pastoralna misija.

„Proteklih godina biskup Komarica svojim radom pokazao je da mu je grad Bihać i njegovi građani u srcu i kao gradonačelnik i kao čovjek sretan sam da imamo prijatelja koji kroz svoj  vjerski i društveni rad promoviše grad Bihać kao mjesto suživota , tolarancije i međusobnog uvažavanja „-dodao je gradonačelnik Fazlić.

Zadovoljstvo današnjom posjetom biskupa Komarice , izrazio je i Davor Župa, predsjedavajući GV Bihaća, kazavši da je svojim radom biskup Komarica postao kohezivni faktor u Bosni i Hercegovini.


Nazad
Potražite nas na Facebook-u

August 2017
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
REGISTAR
ADMINISTRATIVNIH POSTUPAKA
e-Mail PROVJERA
STATUSA PREDMETA
SMS PROVJERA
STATUSA PREDMETA

Virtuelna šetnja kroz Bihać
Turistička zajednica USK
© Opcina Bihac 2013