Gradonačelnik Fazlić: Obilježavajući Dan državnosti BiH mi se prisjećamo i naših heroja Gazija iz 505.Viteške brigade koji su se borili za državu BiH
24. novembar 2016. godine
Povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine, delegacija gradske uprave Bihaća predvođena Šuhretom Fazlićem,gradonačelnikom Bihaća i vijećnicima Gradskog vijeća Bihać,  položila je danas zajedno sa delegacijama Vlade i Skupštine USK-a, te političkih stranaka , cvijeće na mezar dr. Irfana Ljubijankića, ministra vanjskih poslova R BiH, centralno šehidsko spomen obilježje na Humcima, katoličko groblje Žegar i partizansko groblje u Borićima.

Čestitajući građanima Bihaća i USK-a Dan državnosti BiH, bihaćki gradonačelnik  Šuhret Fazlić, istakao je da su građani BiH još 1943.godine rekli da BiH nije niti muslimanska,niti srpska, niti hrvatska, već , dodaje Fazlić, i muslimanska i srpska i hrvatska.

“ Mi se danas  suočavamo sa problemom da BiH sve manje postaje država običnih građana  i postoji opasnost da nam je uzmu neki ljudi koji traže samo za sebe kvalitetniji život u BiH. Stoga moramo učiniti sve da svi našu državu BiH osjećaju svojom. Također, mi smo danas obišli mezarja i groblja i odali počast onima koji su dali živote za BiH i sa ovog mjesta podsjećam da je BiH država i naših  Gazija iz 505. Viteške brigade  iz Bužima koji se hapse na neprimjerne način i ovom prilikom podsjećam da su borci iz posljednjeg odbrambeno-oslobodilačkog rata također antifašisti i moramo voditi svakog trenutka računa da se njihovo dostojanstvo ne povrijedi, a što nam se nažalost dešava sve češće “-kazao je gradonačelnik Fazlić.

Čestitkama za Dan državnosti BiH pridružio se u ime Vlade i Skupštine USK-a, Husein Rošić, premijer USK-a, istaknuvši da nam danas treba još vise razumijevanja, tolerancije, međusobnog uvažavanja i da svi nivoi vlasti  rade u interesu građana BiH.

Nazad
Potražite nas na Facebook-u

April 2017
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
REGISTAR
ADMINISTRATIVNIH POSTUPAKA
e-Mail PROVJERA
STATUSA PREDMETA
SMS PROVJERA
STATUSA PREDMETA

Virtuelna šetnja kroz Bihać
Turistička zajednica USK
© Opcina Bihac 2013