Održana manifestacija Daj mi pet za bolji dječiji svijet
21. novembar 2016. godine
U svijetu se svake godine 20.novembar obilježava kao  Međunarodni  dan djeteta,a cilj obilježavanja jeste podsjećanje  javnost i institucija  na poduzimanje konkretnih koraka u zaštiti i unapređenju dječijih prava.Tim povodom danas je na gradskom trgu u Bihaću u organizaciji vrtića Una Logen realizirana manifestacija pod nazivom “Daj mi pet za bolji dječiji svijet”.

Pored mališana iz vrtića Una Logen današnjoj manifestaciji odazvali su se i mališani iz ostalih privatnih i javnih vrtića i udruženja , a djeca su čitala 10. dječijih  zapovjedi , recitirali pjesme,plesali ,odigrali malonogometnu utakmicu i uradila otiske ruku na posebnom papiru .

Podršku današnjoj manifestaciji dala je i gradska uprava Bihaća, a u svom obraćanju Ilda Alibegović,gradska vijećnika , istakla je da sve manifestacije i projekte koji za cilj imaju podizanje svijesti  o djeci širom svijeta koja trpe nasilje, eksploataciju i diskriminaciju, gradaskau prava Bihaća će podržati .

“Zahvaljujem vrtiću Una Logen na odlično organiziranoj manifestaciji i činjenici da se redovno prisjećaju bitnih datuma kao što je Međunarodni dan djeteta. Pored žena i osoba koje nažalost imaju status ugroženih osoba, djeca su kategorija koja su društvu najpotrebnija i isto tako su ugožena. Ne kaže se bez razloga da na djeci svijet ostaje pa iz tog razloga gradska uprava i gradonačelnik Šuhret Fazlić podržavaju ovakve aktivnosti “-kazala je vijećnica Alibegović.

Podršku današnjoj manifestaciji dao je i UNICEF, a tom prilikom video porukom mališanima na gradskom trgu obratio se i Edin Džeko, ambasador UNICEF-a u BiH i kapiten nogometne reprezentacije BiH.

Nazad
Potražite nas na Facebook-u

August 2017
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
REGISTAR
ADMINISTRATIVNIH POSTUPAKA
e-Mail PROVJERA
STATUSA PREDMETA
SMS PROVJERA
STATUSA PREDMETA

Virtuelna šetnja kroz Bihać
Turistička zajednica USK
© Opcina Bihac 2013