Retrospektivom rada snimatelja i fotografa Hasana Arnautovića završena 19.Ulicom Bišća
21. novembar 2016. godine
U prepunoj sali Kulturnog centra u Bihaću retrospektivom 45-godišnjeg rada poznatog bihaćkog snimatelja i fotografa Hasana Arnautovića pod nazivom „Retrovizor“ završena je devetnaesta po redu manifestacija Ulicom Bišća. Prisutni su imali priliku vidjeti četiri i pol decenije rada za kamerom Hasana Arnautovića koji je u svojoj bogatoj profesionalnoj karijeri osvoji veliki broj nagrada za dokumentarne filmove.

„Kada bi opet mogao birati kojim poslom da se bavim to bi opet bila kamera i posao snimatelja. U moje četiri i pol decenije bilo je zaista puno divnih momenata, nažalost, bilo je i teških , ali uz svoj grad i svoje Bišćane, a posebno uz rijeku Unu , uvijek se dobije inspiracija i snaga da svoj posao obavljate profesionalno i odgovorno „-istakao je Arnautović.
Mujaga Dedić, direktor Kulturnog centra Bihać , u svom obraćanju kazao je da je i ove godine manifestacija Ulicom Bišća, privukla veliki broj posjetitelja i ljubitelja kulture, dodavši da već od sutra kreću pripreme za jubilarno dvadeseto izdanje Ulicom Bišća.
„Jedan grad posebnim čini kultura, grad čine ljudi i to je ono što Bihać čini posebnim jer grad ne čine političari, niti novac i budžeti. Mi imamo veliki broj naših sugrađana koji daju šarm Bihaću i mi ćemo nastaviti podržavati sve kulturne manifestacije jer imamo sjajne ljude koji su i u najtežim trenutcima nalazili načina da kulturno obogate Bihać i među njima je sigurno i Hasan Arnautović i njegova bogata karijera „-kazao je Šuhret Fazlić, gradonačelnik Bihaća, zatvorivši 19 Ulicom Bišća.
Građani su u protekle dvije sedmice imali priliku prisustvovati jednoj pozorišnoj predstavi, projekciji animiranih filmova za djecu , izložbama radova sa 15. likovne kolonije Za djecu Centra "Duga" i Udruženja likovnih umjetnika Bihać, donatorskoj večeri povodom Svjetskog dana borbe protiv dijabetesa, koncertima klasične muzike, književnoj večeri, te promocijama četiri knjige. Ove godine podršku manifestaciji Ulicom Bišća dala je i ambasada Republike Austrije u BiH , zahvaljujući kojoj su Bišćani imali priliku vidjeti izložbu "Domovina velikih kćeri" i projekciju austrijskih filmova.

Nazad
Potražite nas na Facebook-u

August 2017
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
REGISTAR
ADMINISTRATIVNIH POSTUPAKA
e-Mail PROVJERA
STATUSA PREDMETA
SMS PROVJERA
STATUSA PREDMETA

Virtuelna šetnja kroz Bihać
Turistička zajednica USK
© Opcina Bihac 2013