Gradonačelnik Fazlić ugostio predstavnike Mreže Vijeća učenika grada Bihaća
16. novembar 2016. godine
Bihaćki gradonačelnik  Šuhret Fazlić ugostio je danas učenike bihaćkih srednjih škola koji su okupljeni u Mrežu Vijeća učenika grada Bihaća. Današnji sastanka inicirao je Armin Amidžić, gradski vijećnik , a posjetu prvom čovjeku grada Bihaća bihaćki srednjoškolci iskoristili su da upoznaju gradonačelnika Fazlića o aktivnostima koje Mreža Vijeća učenika grada Bihaća realizira u toku školske godine, sa posebnim akcentom na obilježavanje Dana srednjih škola koji će se obilježiti u četvrtak 17.novembra ove godine.

Ističući da izuzetno cijeni rad i angažman mladih osoba u Bihaću, gradonačelnik Fazlić kazao je da mlade generacije nisu sklone kompromisima i da trebaju uvijek starije tjerati da rade još bolje i kvalitetnije.

“ Svako ko se bavi politikom i javnim poslovima mora da služa mlade i njihove ideje i prijedloge kako neke stvari popraviti u našem gradu i našoj državi i spreman sam kao prvi čovjek grada Bihaća na saradnju  sa Vijećem učenika našeg grada i svim srednjoškolcima “-istakao je gradonačelnik Fazlić, dodavši da se u narednom period saradnja treba konkretizirati kroz potpisivanje memorandum o saradnji između grada Bihaća i Vijeća učenika.

Zahvalivši se gradonačelniku Fazliću na prijemu i spremnosti da podrži projekte i rad Vijeća učenika grada Bihaća, Kenan Kečanović, predsjednik
Vijeća učenika kazao je da mladi u Bihaću nisu problem kojeg treba riješiti , već dio rješenja i resurs koji treba iskoristiti kako bi se naše društvo još vise razvilo i osnažilo.

“Gradonačelniku smo danas predstavili naše aktivnosti i projekte koje smo realizirali proteklih godina i raduje nas činjenica da smo dobili podršku prvog čovjeka Bihaća što će nama srednjoškolcima biti dodatni motiv da se još jače izborima za bolji položaj mladih u našem gradu “-kazao je Kečanović, dodavši da je namjera Vijeća učenika da inicira i osnivanje Vijeća mladih grada Bihaća.

Nazad
Potražite nas na Facebook-u

Jun 2017
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
REGISTAR
ADMINISTRATIVNIH POSTUPAKA
e-Mail PROVJERA
STATUSA PREDMETA
SMS PROVJERA
STATUSA PREDMETA

Virtuelna šetnja kroz Bihać
Turistička zajednica USK
© Opcina Bihac 2013