Potpisan Sporazum o poštivanju Izbornog etičkog kodeksa ponašanja političkih subjekata osnovne izborne jedinice Bihać
30. avgust 2016. godine
Predstavnici političkih partija sa područja grada Bihaća koje učestvuju na predstojećim lokalnim izborima potpisale su Sporazuma o poštivanju Izbornog etičkog kodeksa ponašanja političkih subjekata osnovne izborne jedinice Bihać. Da bi  se osigurali standardi ponašanja političkih subjekata u predizbornom i izbornom periodu, Misija OSCE-a u BiH je ove godine organizirala regionalne i lokalne sastanke i radionice sa lokalnim partnerima, da bi dala podršku organizaciji aktivnosti koje će osigurati mirniju i tolerantniju izbornu kampanju.

Na osnovu preporuka sa ovih sastanaka, Misija OSCE-a je radila i sa Gradom Bihaćem na dogovoru oko sačinjavanja i potpisivanja Izbornog etičkog kodeksa. Kako je istakla Zlata Ibrahimpašić, sekretar GV Bihać, Izborni etički kodeks ima za cilj da kroz različite aspekte osigura fer i korektnu predizbornu kampanju i same Lokalne izbore, kako bi građani grada Bihaća na pravičan način mogli odabrati svoje predstavnike u vlasti, u naredne četiri godine.

 „Ovaj Sporazum je dokaz dobrih namjera svih političkih subjekata u Gradskom vijeću Bihaća koji se nudi svim političkim subjektima ovjerenim za predstojeće Lokalne izbore za izbornu jedinicu Bihać, da njegovim prihvatanjem i potpisivanjem obavežu se na fer i korektnu političku borbu za glasove birača.Izborni etički kodeks temelji se na moralnim načelima jednog društva kojim  se utvrđuju standardi ponašanja političkih stranaka i koalicija političkih stranaka i nezavisnih kandidata u ostvarivanju izbornih prava i provođenju radnji i aktivnosti za Lokalne izbore 2016. godine,  a sa kojim je potrebno upoznati javnost“- dodala je Ibrahimpašić.


Upoznavanjem javnosti sa sadržajem Sporazuma i njegovim potpisivanjem od predstavnika političkih subjekata, te dosljednim pridržavanjem u predizbornom periodu, jača se i povjerenje građana u  kandidate koji će u naredne četiri godine obnašati vlast na lokalnoj razini, istaknuto je na potpisivanju Sporazuma.

Nazad
Potražite nas na Facebook-u

August 2017
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
REGISTAR
ADMINISTRATIVNIH POSTUPAKA
e-Mail PROVJERA
STATUSA PREDMETA
SMS PROVJERA
STATUSA PREDMETA

Virtuelna šetnja kroz Bihać
Turistička zajednica USK
© Opcina Bihac 2013