Gradonačelnika Galijašević posjetio biskupa banjalučkog Franju Komaricu
15. jun 2016. godine
Odnos  gradske uprave Bihaća i Katoličke crkve u BiH jedan je od najboljih primjera uspješne saradnje zasnovane na međusobnim principima uvažavanja, poštovanja i razumijevanja. Ocijena je ovo jučerašnjeg susreta bihaćkog gradonačelnika Emdžada Galijaševića i biskupa banjalučkog Franje Komarice u Banja Luci.

Biskup Komarica istinski je prijatelj grada Bihaća i njegov vjerski i društveni rad nadaleko je cijenjen i priznati i kao počasni građanin Bihaća, u svim svojim pastoralnim i društvenim aktivnostima promoviše grad Bihać kao mjesto suživota , tolarancije i međšusobnog uvažavanja.

„ Biskup Komarica veliki je i istinski prijatelj našeg grada i to je svojim djelima bezbroj puta do sada dokazao i u ime svih građana Bihaać zahvaljujem mu na svemu što je učinio za katoličku zajednicu u Bihaću, ali i općenito za sve građane Bihaća. Ovdje posebno ističem njegovu ideju da u Bihaću osnuje Katolički školski centar koji je danas jedna prepoznatljiva obrazovna ustanova koja slavi ove godine 10.godina postojanja„- kazao je gradonačelnik Galijašević

Gradonačelnik Galijašević istako je da se na sastanku razgovaralo i o projektima koje Vlada Republike Hrvatske svake godine realizira kroz podršku Hrvatima u BiH,dodavši da će grad Bihać aplicirati na nekoliko projekata , među kojima je i uređenje zvonika sv. Ante Padovanskog u centru grada.

„ Zamolio sam biskupa Komaricu da svojim autoritetom založi za grad Bihać kao što je to činio i do sada i svako njegovo spominjanje imena našeg grada za nas je veliki dobitak i zbog toga smo uistinu sretni što imamo biskupa Komaricu za prijatelja i čovjeka koji istinski voli Bihać i državu BiH „-kazao je Galijašević.

Zahvalivši se gradonačelniku Galijaševiću na svemu što kao prvi čovjek grada čini za sve građane, pa i katolike u Bihaću, biskup Komarica kazao je da je suživot i multikulturalnost Bihaća svojevrsni primjer za čitavu Bosnu i Hercegovinu.

„ Bihać je primjer kako se zajedništvo u različitosti može promovisati kao istinska vrijednosti i svaki put kada dođem u Bihać radostan sam jer vidim da se Bišćani uvažavaju , poštuju i pomažu jedni drugima bez obzira koje su vjere i nacije. Sretan sam što se razvija i naš Katolički školski centar u Bihaću koji je još je jedan primjer multikulturalnosti , a isto tako sretan sam i odnosom vlasti prema mojim župljanima ,ali i svim vjernicima i građanima i to se uistinu osjeti i to nije ništa vještački već od srca i vi u Bihaću ste položili ispit i dok me bude služilo zdravlje biti ću ambasador i advokat Bihaća  „-kazao je biskup Komarica.

Nazad
Potražite nas na Facebook-u

August 2017
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
REGISTAR
ADMINISTRATIVNIH POSTUPAKA
e-Mail PROVJERA
STATUSA PREDMETA
SMS PROVJERA
STATUSA PREDMETA

Virtuelna šetnja kroz Bihać
Turistička zajednica USK
© Opcina Bihac 2013