Talijanska Grupacija PSC potpisala Sporazum o saradnji sa bihaćkom kompanijom VS Trend
6. april 2016. godine
U prisustvu čelnih ljudi grada Bihaća, Vlade USK-a, Federalnog zavoda za zapošljavanje , Razvojne banke F BiH i Vanjskotrgovinske komore BiH u Bihaću su danas predstavnici kompanija VS Trend i PSC potpisale Sporazum o saradnji i zajedničkom nastupu prema inostranim tržištima. Rezultat je to višemjesečnih pregovora i dogovora ove dvije kompanije koje će današnjim potpisivanjem zajednički kroz bh. konzorcij i grupaciju PSC realizirati projekte u brodogradnji, odnosno gradnji stadiona i podzemne željeznice za Svjetsko nogometno prvenstvu Kataru.
Sporazum su danas potpisali Sabahudin Blažević, vlasnik kompanije VS Trend i Umberto Pesce, predsjednik grupacije PSC, kazavši da očekuju dobru saradnju, širenje i povećanje proizvodnje i podršku svih nivoa vlasti u stvaranju povoljnog ambijenta za ulaganja u proizvodna radna mjesta.
“ Ovo je značajan sporazum za našu domaću kompaniju VS Trend koja posluje u Poslovnoj zoni Bihać i koja danas zapošljava 250 radnika i ima u planu zapošljavanje novih 150 radnika za svoje projekte montaže rashladnih aparata na kruzerima. Značajno je da se kroz sporazum našoj kompaniji otvara tržište u Kataru i to su višemilionski ugovori. Za grad Bihać izuzetno je bitno što će konzorcij biti smješten u Bihaću , što ćemo kroz ovaj sporazum doći i do prekvalifikacije i obuke naših kadrova i što je u planu povećanje proizvodnje i zapošljavanje novih radnika “-kazao je gradonačelnik Emdžad Galijašević.
Kompanija VS Trend posluje već nekoliko godina na području grada Bihaća i trenutno u nekoliko zemalja gdje imaju ugovore zapošljavaju preko 205 radnika.
“Danas smo napravili jedan iskorak u poslovanju i kroz potpisivanje sporazuma želimo zajedno sa našim partnerima i firmama iz BiH povećati našu proizvodnju , povećati radna mjesta i predstaviti se na tržištu Katara “- kazao je Sabahudin Blažević, vlasnik VS Trend.

Nazad
Potražite nas na Facebook-u

August 2017
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
REGISTAR
ADMINISTRATIVNIH POSTUPAKA
e-Mail PROVJERA
STATUSA PREDMETA
SMS PROVJERA
STATUSA PREDMETA

Virtuelna šetnja kroz Bihać
Turistička zajednica USK
© Opcina Bihac 2013