Prisjećanje na godišnjicu osnivanja Odreda TO Prekounje
6. april 2016. godine
Delegacija gradske uprave Bihaća i mjesne zajednice Donje Prekounje, polaganjem cvijeća spomen obilježje poginulim pripadnicima Armije R BiH i civilnim žrtvama rata u istoimenoj mjesnoj zajednici prisjetila se osnivanja Odreda TO Prekounje. Ova jedinica koja je kasnije postala sastavni dio 5.korpusa Armije R BiH, dala je nemjerljiv doprinos u odbrani grada Bihaća i države BiH, o čemu svjedoče upisana imena 38 poginulih boraca i 16 civilnih žrtava rata na spomen obilježju.
O značaju obilježavanja datuma iz odbrambeno-oslobodilačkog rata istakli su mr.sci. Emdžad Galijašević, gradonačelnik Bihaća i Sead Toromanović, prvi komadant Odreda TO Prekounje.
“ Moramo se prisjetiti svih datuma iz odbrambeno-oslobodilačkog rata i zato smo se danas i okupili iako ne smijemo zanemariti činjenicu da nas sve manje ima na ovakvim manifestacijama. Ali bez obzira na to ima nas koji ovakve i slične datume ne zaboravljamo “-kazao je komadant Toromanović.
Gradonačelnik Galijašević kazao je da će gradska uprava i u ovoj godini nastaviti sa izgradnjom spomen obilježja kako bi istinom ukazali i sačuvali uspomenu na branioce BiH.
“ Prošlo je dosta godina od rata i sve nas manje ima na ovakvim datumima koji su nešto značili u vrijeme kada smo branili ovu državu. Gradska uprava nastaviti će i ove godine nastaviti sa gradnjom šehidskih obilježja u onim naseljima gdje danas nemamo
Nazad
Potražite nas na Facebook-u

Jun 2017
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
REGISTAR
ADMINISTRATIVNIH POSTUPAKA
e-Mail PROVJERA
STATUSA PREDMETA
SMS PROVJERA
STATUSA PREDMETA

Virtuelna šetnja kroz Bihać
Turistička zajednica USK
© Opcina Bihac 2013