Za Osnovnu školu Brekovica gradska uprava Bihaća izdvojila 380.000 KM
14. mart 2016. godine
Obrazovne ustanove na području grada  Bihaća u fokusu su rada gradske administracije u protekle tri godine i zahvaljujući podršci Gradskog vijeća  Bihać i gradonačelnika Bihaća izdvojeno je 873.000 KM za izgradnju, sanaciju i rekonstrukciju školskih objekata, sportskih dvorana, igrališta, te  nabavku  neophodne opreme za odvijanje nastave.

I u 2016.godini gradska uprava Bihaća na zahtjev bihaćkih osnovnih i srednjih škola, izdvaja sredstva za sanaciju i uređenje učionica i nabavku neophodne opreme za kvalitetnije održavanje nastavnog procesa. Jedna od posljednjih aktivnosti gradske uprave Bihaća realizirana je u Osnovnoj školi Brekovica , gdje je sredstvima grada Bihaća obnovljeno nekoliko učionica i postavljen novi pod.

„ Osnovna škola u Brekovici sa svojom područnom školom u Srbljanima jedna je od najvećih u našem gradu i gradska uprava Bihaća do sada je za potrebe učenika i nastavnika ove škole izgradila novu zgradu područne škole u Srbljanima vrijednu 120.000 KM, počeli smo gradnju sportske dvorane u područnoj školi Srbljani vrijednu 150.000 KM ,  te nabavila dva vozila za potrebe nastavnika i učenika. U ovoj godini budžetom je planirano 70.000 KM za nastavak izgradnje sportske dvorane i to su zaista velika ulaganja u ovu školu „- kazao je gradonačelnik Galijašević, zahvalivši direktorici Amri Ćehajić, na dosadašnjem uspješnom vođenju ove obrazovne institucije.


Sredstva u budžetu grada Bihaća osigurana su za stipendiranje studenata, poklon pakete bihaćkim prvačićima, a veliki broj projekata i aktivnosti učenika osnovnih i srednjih škola dobio je novčanu i materijalnu podršku Gradske uprave Bihaća.
 
Zahvaljujući sredstvima grada Bihaća izgrađene su područne škole u Maloj Peći i Srbljanima, osigurana su sredstva za uvođenje grijanja u OŠ «Izačić»,  rekonstruisana  su i obnovljena sportska igrališta pri osnovnim školama Orašac-Kulen Vakuf, Vikići, Gornje Prekounje i Harmani I.  Postavljena je i nova fasada u školama Harmani I i Ripač, izgrađena je sportska dovrana OŠ «Orašac», uvedeno je grijanje u područnu školu Golubić, a sredstva su osigurana za sanaciju krova Mašinsko-saobraćajne srednje škole. Grad Bihać osigurao je i sredstva  za obnovu Gradskog vrtića Park, kao i sredstva za rad nekoliko privatnih vrtića u Bihaću. Svi pobrojani projekti uz besplatan prijevoz učenika srednjih škola potvrda su da je ulaganje u obrazovanje Gradske uprave Bihać najbolja investicija i garant uspjeha mladih generacija.

Nazad
Potražite nas na Facebook-u

August 2017
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
REGISTAR
ADMINISTRATIVNIH POSTUPAKA
e-Mail PROVJERA
STATUSA PREDMETA
SMS PROVJERA
STATUSA PREDMETA

Virtuelna šetnja kroz Bihać
Turistička zajednica USK
© Opcina Bihac 2013