Talijanska Grupacija PSC zainteresirana za investiranje u grad Bihać i USK-a
14. mart 2016. godine
Čelni ljudi Unsko-sanskog kantona i grada Bihaća, premijer Izudin Saračević i gradonačelnik Emdžad Galijašević, zajedno sa Šemsudinom Dedićem, federalnim ministrom poljoprivrede i Ahmetom Egrlićem, potpredsjednikom Vanjskotrgovinske komore BiH, ugostili su danas u prostorijama Vanjskotrgovinske komore BiH u Sarajevu predstavnike italijanske grupacije PSC i bh. kompanije VS-Trend. Zajednički sastanak  bio je prilika da se sa predstavnicima lokalne i entitetske vlasti  razgovara o osnivanje zajedničke komapnije u Bihaću i širenju postojeće saradnje na treća tržišta.

Naime, kompanija VS Trend posluje već nekoliko godina na području grada Bihaća i trenutno u nekoliko zemalja gdje imaju ugovore zapošljavaju preko 250 radnika. Uspješno poslovanje ova kompanija želi proširiti i povećati uz pomoć italijanske firme PSC , a nakon današnjeg sastanka Umberto Pesce, predsjednik grupacije PSC izjavio je da već sarađuju s kompanijom VS-Trend u proizvodnji ventilacionih sistema za putničke brodove kruzere, te da namjeravaju proširiti saradnju na projektima koje izvode u Kataru na objektima koje grade za predstojeće Svjetsko prvenstvo u fudbalu.

“ Moram istaći da smo odlično prihvaćeni  od strane vlasti u BiH i zaista hvala na interesu i želji predstavnika  lokalne i entitetske vlasti da  budu podrška našoj saradnji sa kompanijom VS Trend i mi ćemo naredni sastanak održati  početkom aprila u Bihaću, kada bi trebale biti donesene konačne odluke o investiranju i potpisan sporazum”-kazao je Pesce.


Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić izjavio je da su predstavnici vlasti danas dali podršku otvaranju novih, proizvodnih radnih mjesta koja su prioritet za BiH.

Premijer Unsko-sanskog kantona Izudin Saračević istakao je da plan italijanske grupacije da dio proizvodnje premjeste u Bihać ima podršku kantonalnih i gradskih vlasti, te da će tom projektu pružiti svu potrebnu pomoć.

“ Na poziv vlasnika kompanije VS Trend došli smo u Sarajevo da damo podršku i da predstavimo šta mi to u gradu Bihaću i USK-a nudimo potencijalnim investitorima , a vjerujte nudimo niz pogodnosti. Tako smo s kompanijom VS-Trend sufinansirali  kupovinu zemljišta za gradnju novog objekta zahvaljujući kojem su otvorena nova radna mjesta u proizvodnom sektoru. Najavljeni projekat kojeg smo danas imali priliku vidjeti trebao bi  potaknuti razvoj metalske industrije u Bihaću i zapošljavanje značajnog broja radnika.Sada je do nas da se pripremimo do narednog sastanka i vidimo šta to nudimo i koliko stručnih nezaposlenih osoba imamo “-kazao je gradonačelnik Emdžad Galijašević.

Nazad
Potražite nas na Facebook-u

August 2017
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
REGISTAR
ADMINISTRATIVNIH POSTUPAKA
e-Mail PROVJERA
STATUSA PREDMETA
SMS PROVJERA
STATUSA PREDMETA

Virtuelna šetnja kroz Bihać
Turistička zajednica USK
© Opcina Bihac 2013