Gradska uprava Bihać uključila se u akciju skupljanja pomoći mladom Aleksandru Beronji
4. mart 2016. godine
Nakon što su učenici i nastavnici bihaćke Osnovne škole Harmani II pokrenuli humanitarnu akciju za prikupljenje sredstava neophodnih za liječenje Aleksandra Beronje, učenika devetog razreda OŠ "Harmani II" iz Bihaća, podrška je danas došla i od prvog čovjeka Bihaća, gradonačelnika Emdžada Galijaševića.

Posjetivši danas u školi mladog Aleksandra i njegove roditelje, gradonačelnik Galijašević,  kazao je da se bez razmišljanja gradska uprava Bihaća uključila u akciju prikupljanja neophodnih sredstava koje bi Aleksandru omogućili dijagnosticiranje bolesti, a potom i liječenje.
„Grad Bihać i njegovi građani uvijek su spremni pokazati solidarnost i srdačnost i evo po ko zna koji put pokazali smo veliko srce i zaista velika zahvala učenicima iz Aleksandrovog razreda, njegovoj razrednici Rabiji Malkoč , direktoru škole i svima koji su ponudili pomoć kako bi se prikupilo neophodni 25.000  eura. I gradska uprava će pomoći sa 5.000 KM , a ovaj današnji dolazak  iskoristiti ću da pozovem i ostale institucije i pojedince da se priključe akciji za našeg Aleksandra „- kazao je gradonačelnik Emdžad Galijašević.
Aleksandar je odličan učenik, a kako ističu roditelji, nakon pretraga koje su obavljene od strane bihaćkih ljekara, upućen je u Univerzitetski klinički centar Sarajevo gdje mu je urađen detaljni pregled i analiza krvi. Sumnja se da je riječ o Dišenovoj distrofiji koja je ustvari najteži oblik mišićne distrofije kod djece.

Nazad
Potražite nas na Facebook-u

Jun 2017
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
REGISTAR
ADMINISTRATIVNIH POSTUPAKA
e-Mail PROVJERA
STATUSA PREDMETA
SMS PROVJERA
STATUSA PREDMETA

Virtuelna šetnja kroz Bihać
Turistička zajednica USK
© Opcina Bihac 2013